5 razloga za učenje njemačkog jezika

Zašto učiti njemački jezik?

5 razloga za učenje njemačkog jezika!

Znanje stranog jezika obogaćuje nas kao osobe u svakom smislu te otvara brojna vrata u privatnom i poslovnom svijetu. Znanje svakog stranog jezika jednakovrijedno je osobno bogatstvo i ako bi se neki jezik, pred engleskog, mogao istaknuti kao “važniji” od drugih, to je njemački. Naime, iza te činjenice stoje višedesetljetne veze – od gastarbajtera koji su iz Hrvatske odlazili trbuhom za kruhom u zemlje njemačkog govornog područja, preko mnogobrojnih njihovih turista na našem moru, do velikih tvrtki, uglavnom iz Njemačke i Austrije, koje ulažu u hrvatsko gospodarstvo.

Donosimo Vam pet najvažnijih razloga zašto učiti njemački jezik:

1. Putovanja i upoznavanje kulture njemačkog govornog područja
Znanje njemačkog jezika otvara nam golem prostor za zanimljiva putovanja i upoznavanje velikog dijela starog kontinenta. Za vrijeme putovanja, uz znanje jezika zemlje koju posjećujemo, manje smo pod stresom te se lakše i bolje sporazumijevamo s domaćim, lokalnim stanovništvom. Istodobno, imamo puno veće mogućnosti upoznavanja multikulturnog društva i običaja njemačkog govornog područja kao i kulture kroz razumijevanje glazbe, filmova i knjiga na originalnom jeziku, bez prijevoda koji nisu uvijek idealni.

2. Poslovne prilike i mogućnosti
Samo jedna stavka u životopisu – znanje njemačkog jezika – čini nas konkurentnijima na hrvatskom i inozemnom tržištu rada i može predstavljati važan faktor koji nas izdvaja od ostalih kandidata da baš zbog toga dobijemo željeni posao. Znanje njemačkog jezika jako je važno u poslovnom svijetu jer je hrvatsko gospodarstvo uvelike orijentirano na razne oblike gospodarske suradnje s tvrtkama njemačkog govornog područja, pa nam se tako otvaraju i nove poslovne mogućnosti, poput unaprjeđenja postojećeg i širenja poslovanja s novim poslovnim partnerima. Naravno, otvara se i mogućnost nastavka uspješne karijere ili pronalaska posla iz snova u nekoj od zemalja njemačkog govornog područja.

3. Rad u turizmu
U Dalmaciji, tradicionalno orijentiranoj na turizam kao najperspektivniju uslužnu djelatnost, znanje njemačkog jezika gotovo je neophodno zbog velikog broja turista s tog govornog područja. Time pokazujemo da smo dobri domaćini koji cijene svoje goste jer smo se potrudili naučiti njihov jezik, a gosti to jako vole. Istodobno, izbjegavamo moguće nesporazume i nejasnoće te dobivamo goste koji će nam se uvijek vraćati i preporučiti nas drugima. Govoreći njihov materinji jezik, lakše dolazimo do novih gostiju za svoje smještajne i ugostiteljske kapacitete putem specijaliziranih web stranica.

4. Školovanje u inozemstvu i stjecanje novih prijateljstava
S obzirom na činjenicu da je Njemačka treća zemlja u svijetu po dodjeljivanju akademskih stipendija stranim znanstvenicima, ambicioznim pojedincima koji znaju njemački jezik otvaraju se neslućene mogućnosti. Važno je istaknuti i mogućnost razumijevanja stručne literature jer je njemački drugi najvažniji znanstveni jezik. A ako ste student ili to tek namjeravate postati i još znate njemački jezik, imate velike prednosti pri sudjelovanju u programima studentske razmjene i stjecanju novih iskustava.

5. Osobni napredak
Učenje stranog jezika, pa tako i njemačkog, unaprjeđuje sposobnosti pamćenja i istovremenog obavljanja više zadataka, a prema nekim studijama, čak i štiti od demencije u kasnijoj životnoj dobi. Dokazano je da donosi osobni napredak i uspjeh razvoja komunikacijskih vještina, kao i unaprjeđenje vlastitog materinjeg jezika. Zadovoljstvo mogućnošću komunikacije na njemačkom jeziku u raznim životnim i poslovnim situacijama, nemjerljivo je.

Želite li i Vi naučiti, usavršiti njemački jezik i steći vještine koje će uvlike poboljšati vaš profesionalni i  privatni život, ispunite kontakt obrazac , rezervirajte na vrijeme termin za besplatno savjetovanje.

Osigurajte svoje mjesto u maloj grupi ili ugovorite individualna predavanja.

UPISI U TIJEKU!

    Ostanimo u kontaktu

    Primajte obavijesti o našim događanjima i posebnim ponudama.

    Montanense d.o.o. | Adresa: Ulica Matice hrvatske 15, 4. kat (zgrada IGH), 21 000 Split | Sjedište: Gospe od mira 19, 21 311 Stobreč OIB: 57373245393 | PDV/VAT ID: HR57373245393 | MBS: 2362406 Trgovački sud u Splitu | Temeljni kapital: 20.000,00 Kn, uplaćen u cijelosti | Član uprave: Ivana Prodan | Poslovni račun: Erste&Steiermärkische Bank d.d., Rijeka | SWIFT/BIC: ESBCHR22 | IBAN: HR2724020061100526816

    Montanense © 2019. All rights reserved. Dizajn i izrada: dizajnist.com & I am root