TRI PITANJA KOJA TREBATE POSTAVITI PRI ODABIRU INTENZIVNOG TEČAJA UČENJA JEZIKA

Kada ste već odlučili, ili vas je život/posao na svoj originalan, maštovit i poticajan način natjerao da u što kraćem roku svladate neki strani jezik, bilo da se s njime prvi put susrećete ili ste ga nekada učili i u međuvremenu dobrano zaboravili, sljedeće što vas čeka je pitanje koji i kakav tečaj odabrati? Dakle, jako je važno kod tog, ne uvijek lakog i jednostavnog izbora, znati koja pitanja postaviti u razgovoru sa školom ili tvrtkom koja organizira takve tečajeve. Izbora je danas puno, a s njihovim brojem, nažalost, raste i mogućnost pogreške.

Ovdje Vam donosimo tri ključna pitanja koja morate postaviti prilikom odluke o pohađanju intenzivnog tečaja učenja jezika, a koja direktno utječu na konačno uspješno svladavanje jezika.

  1. Kolika je grupa u kojoj se odvija tečaj?

Nije velika mudrost reći da se najbolje uči u malim grupama gdje je predavač u mogućnosti puno više primijeniti individualan pristup svakom polazniku te mu prilagoditi tempo i sadržaj za učenje. I često u velikim školama čujemo kako male grupe imaju 10 ili 12 polaznika. Mi smatramo da je i to previše. Naše grupe, koje nazivamo malima, imaju prosječno četiri člana. To je najoptimalnija brojka jer omogućava istodobno individualno učenje i grupnu interakciju, neophodnu za unaprjeđenje komunikacijskih vještina. Naravno, grupa može biti i manja ili tek neznatno veća.

  1. Koji je profil ostalih polaznika?

Profil ostalih polaznika važan kada se radi o svrsi učenja jezika i osobnoj motivaciji pojedinca za njegovo što skorije svladavanje. Stoga, kod formiranja grupa vodimo računa da pojedinci imaju sličnu razinu predznanja (što utvrđujemo prethodnim testiranjem) ili se s učenjem jezika susreću prvi put, da je svrha učenja ista ili slična (odlazak na školovanje u drugu zemlju, preseljenje, zaposlenje u stranoj tvrtki, poslovni razlozi, putovanja…), kao i cilj koji bi trebao biti svima isti – što skorije svladavanje što više gradiva.

3) Koliko često se održavaju predavanja?

Pored stručnog mišljenja naših profesora u pogledu koji bi intenzitet najviše odgovarao pojedinom polazniku ili grupi (ovisno o cilju i predznanju) te neke ustaljene prakse, tempo i termin održavanja predavanja je također fleksibilan i prilagođava se grupi, ovisno o vašim vremenskim mogućnostima. Moguće je da se polaznici između sebe dogovore termin i učestalost, da na tečaj dolaze dva, tri ili pet puta tjedno po dva ili više školskih sati. Osim toga, netko može poželjeti uz rad u grupi uzeti i individualne sate, što ćemo mu rado omogućiti.

I, na kraju savjet: kod izbora tečaja učenja jezika odaberite ono što vam odgovara, odnosno gdje ćete za svoje ulaganje  (omjer vremena i novca) dobiti najkvalitetnije znanje!

UPISI U LJETNI SEMESTAR TIJEKU!

    Ostanimo u kontaktu

    Primajte obavijesti o našim događanjima i posebnim ponudama.

    Montanense d.o.o. | Adresa: Ulica Matice hrvatske 15, 4. kat (zgrada IGH), 21 000 Split | Sjedište: Gospe od mira 19, 21 311 Stobreč OIB: 57373245393 | PDV/VAT ID: HR57373245393 | MBS: 2362406 Trgovački sud u Splitu | Temeljni kapital: 20.000,00 Kn, uplaćen u cijelosti | Član uprave: Ivana Prodan | Poslovni račun: Erste&Steiermärkische Bank d.d., Rijeka | SWIFT/BIC: ESBCHR22 | IBAN: HR2724020061100526816

    Montanense © 2019. All rights reserved. Dizajn i izrada: dizajnist.com & I am root